Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Oktober 2016
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Zeggetis.....

Ook voor jou….
Deze uitnodiging kon ik voor mezelf niet voorbij laten gaan.
Dus ga ik tijdens mijn wandeling in de mooie groene long ‘Achtse Barrier’ even ’n kijkje nemen in het nieuwe onderkomen JOP (Jongeren Ontmoetings Plek).
Op afstand al gezien dat er enkele jongeren (jongens) zaten, in deze nieuwe jeugdhuisvesting.
Het waren positieve jongens die even in de school pauze van het Bisschop Beckers college gezellig daar onder elkaar wat aan het praten waren.
Ik als wat oudere was toch benieuwd wat deze jongens in deze tijd bezighoud.
Het waren leuke, beleefde jongens met verschillende achtergronden betreft religie, afkomst.
Respect voor elkaar hebben kwam regelmatig aan de orde.
We hebben het gehad over opleidingen, werk, sport, hobby’s en toekomst voor hun.
Je hoort vaak dat zulk soort opvangplekken wat negatief in het nieuws komen.
Maar deze wandeling van mij en even een praatje maken in deze JOP heb ik ook als zeer positief ervaren.

Dus ook een aanrader van mij, ga ook eens even ’n kijkje nemen en een gesprek aangaan met de daar aanwezige jongeren.
En o ja, ook de jongens en ik konden ook niet ontcijferen wat er in de JOP geprint staat.

Jan

Ik wil graag reageren op A. Verhagen uit de Charlevillehof.
Wie zegt dat die drollen in de voortuin van een hond zijn? Katten poepen ook overal waar ze maar kunnen en daar hoor je niemand over.
Wij hebben achter op ons platdak een aantal drollen liggen die net zo groot zijn als van een gemiddelde hond.
Toch zie ik niet een hond (met baasje) op ons dak klimmen, dat is dus duidelijk van een kat waar geen belasting voor betaald hoeft te worden en die hinderlijker zijn in de buurt dan aangelijnde wandelende honden!!

Margaret

Ergernis!
Er zijn vele woorden voor, maar op de keper beschouwd komt het woord ergernis naar mijn mening het meest tot zijn recht.
Inmiddels woont ondergetekende, nu om en de nabij 10 jaar in deze wijk. Als de opgerichte actiecomitétjes alle klaagbrieven, die in die tijdspanne in ’t Brierke zijn gepubliceerd, eens bij elkaar op zouden tellen, blijft er geen tijd over om daadwerkelijk actie te voeren!
Voor de snelweg klagers: De plannen van de A2 (Ehv.) stammen van voor 1955. Achtse Barrier stamt van een later moment. Anders gezegd; iedereen die in deze wijk woont, is willens en wetens langs een snelweg gaan wonen.
De vliegveld/vliegtuig actievoerders: In 1932 is Welschap opgericht. 1932! Bijna een eeuw geleden. Conclusie; eenieder die in onze wijk is komen wonen, is bewust naast een vliegveld komen wonen.
Uiteraard maakt de anti-vliegveld diehard nooit gebruik van een vliegtuig. Koopt deze absoluut geen artikelen die met luchtvracht zijn vervoerd. Immers, die komen toch per vrachtwagen?? Een actiecomité tégen vliegvelden en vóór snelwegen zou mogelijkerwijze uitkomst kunnen bieden!
Ook ík houd van een ongestoorde nachtrust. Lekker buiten in de tuin te zitten. Te genieten van de stilte. Maar als ik stilte had gewild, niet met het vliegtuig weg wil gaan, geen snelweg om op mijn werk te kunnen komen. Tja, dan zou ik naar dat spreekwoordelijke hutje op de hei moeten gaan verhuizen. Echter, stil zou het er ook niet zijn, als ik daar samen met al die mensen zou zitten.
Mensen die niets anders kunnen dan klagen….en verwachten dat ik daar nog naar luister ook…….Geef mij dan maar het heerlijke monotone geluid van een vliegtuigje.
Speciaal voor Dhr. A. d. Wit. U wilt helemaal niet dat Welschap zijn deurtjes sluit! Want als Welschap (het militaire deel) sluit, komt er veel ruimte vrij. Ruimte waar precies nog een extra startbaan past!

Voor ik het vergeet: Niet kunnen en mogen reageren op een artikel, is dat niet een kenmerk van kortzichtigheid?

De oplettende lezer is de sarcastische ondertoon van dit artikel uiteraard niet ontgaan.

A. van Geelkerken

Neos wil 40 ex-daklozen onderbrengen op Kentalis terrein
In het Ehv. dagblad van 23 sept wordt melding gemaakt van opvang van daklozen aan de Castiliëlaan.
Kentalis en Neos zijn nu nog in onderhandeling doch dit zou, denk ik zo maar, buiten de omwonenden om, beslist kunnen worden.
Ik wil graag eenieder erop willen attenderen dat de mogelijkheid van opvang zeer wel aanwezig zou kunnen zijn.

Loes Tjebbes
Gascognehof 26
Tuin grenzend aan de Huizingalaan

Ongenoegen pad bij de vijver
Graag wil ik iets kwijt wat me is overkomen en ik denk niet dat ik de enige ben hiermee.

Donderdagavond rond 8 uur wandelende ik met onze kleine hond van de Jumbo terug naar huis over het pad langs de vijver, het asfaltpad bij dat roestige nieuwe ding wat ze hebben geplaatst.
Daar ik op de hond lette (i.v.m. zijn behoefte opruimen) zag ik niet de slecht afwerking van het asfaltpad waarbij 2 stuken asfalt bij elkaar komen en niet netjes gelijk met de aarde zijn. (Zie bijgevoegde foto) Daardoor ben ik dus gestruikeld en voorovergevallen met als gevolg erg veel kneuzingen en vol blauwe plekken.

Gelukkig waren er een jongen en meisje, waarvan de jongen me netjes overeind heeft geholpen. Thuis aangekomen schrok mijn man enorm hiervan en verbood me om daar nog te gaan wandelen als het schemering is of als het donker is, toen vroeg hij waar is je bril?
Die was dus afgevallen waardoor hij terug is gegaan en de bril gelukkig heeft gevonden.

Maar het ergste is de pijn, ik hoop dat de gemeente hier in korte tijd iets aan gaat doen, voordat er weer iemand over struikelt en er niemand in de buurt is die dan kan helpen.

Met vriendelijke groet Maggie

Geluidsoverlast
Veelal lees ik stukjes over geluidsoverlast.
Wat mij bevreemd is dat er niet wordt geklaagd over het feit dat tuinfeestjes schijnbaar een vrijbrief zijn voor geluidsoverlast tot in de late uurtjes.
Het is schijnbaar onnodig buren te informeren alsof de voorgenomen festiviteit de normaalste zaak van de wereld is.
Ook al is het zondag en moeten mensen vroeg op en kinderen naar school.
Zo ook het parkeren van auto op de stoep! De meesten hebben nota bene een duobox! Te lui om deze te gebruiken voor waar deze ontworpen is schijnbaar.
Ouderen/minder validen/spelende kinderen en anderen die juist gebruik maken van die stoep moeten het maar uitzoeken!
Het wordt hoog tijd dat sommige bewoners in AB eens minder egocentrisch gedrag vertonen!

Naam inzender is bekend bij de redactie